La gent de Compromís apostem pel “projecte en comú” de la comarca, i això cal visualitzar-ho sumant més gent poble a poble

“La campanya ‘#somSafor’ comprén cinc grans àrees, s’articula a partir de la web somsafor.compromis.net i es complementarà amb debats, activitats diverses i difusió per la xarxa”.
“Hem de continuar sumant la gent, des de la base, per fer del canvi una realitat sòlida visible a tots els municipis de la comarca”.

Dissabte 14 de febrer, Compromís per la Safor-Valldigna va encetar a Gandia la campanya que pretén valoritzar el “projecte en comú” que suposa la comarca.

La campanya ‘#somSafor’ comprén cinc grans àrees, s’articula a partir de la web somsafor.compromis.net i es complementarà amb debats, activitats diverses i difusió per la xarxa.

La portaveu comarcal, Pepa Izquierdo, ha explicat que “Des de Compromís, entenem que és un bon moment per continuar apostant per la comarca, ara que les assemblees locals estan treballant en el programa de govern dels diferents municipis. Les persones de Compromís hem treballat i treballarem per fomentar una visió conjunta, quan pensem en les persones, en el patrimoni comarcal, en mobilitat i transport públic, i en regeneració democràtica i transparència”.

Les àrees de “#somSafor”

La primera de les àrees, la Safor de les persones, que presenta l’aposta per uns serveis públics i de qualitat. Volem que els nostres municipis puguen comptar amb centres educatius públics en condicions, que permeten . I el mateix ha d’ocórrer en sanitat, amb un hospital completament públic a l’abast de la ciutadania, i en serveis socials. “Hem de treballar per posar les persones en el primer plànol de la política, i això s’ha de concretar poble a poble”.

En segon lloc, els valencianistes de la comarca tornen a fer balanç i promocionen la tasca de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, una administració propera a la ciutadania, que coneix perfectament les seues necessitats i querepresentació de tots els ajuntaments, llevat del de Gandia. De fet, reprenem la campanya que precisament havíem dedicat a esta àrea (a la web la gent ja pot trobar tots els serveis i informació útil sobre l’ens i perquè la reivindiquem).

Un dels grans avantatges del serveis mancomunats és que formen un equip multidisciplinar, on hi ha treballadores socials, psicòlogues, pedagogues, tècniques de desenvolupament local i d’ocupació, etc., així com disposar d’un pressupost per a reciclatge professional i adquisició de materials per a l’exercici de les funcions tècniques”.

Volem posar en comú la visió que té la gent del patrimoni comarcal i natural, mitjançant eixides i propostes de caire supramunicipal.

Una altra àrea girarà al voltant de la mobilitat sostenible comarcal; i la última sobre la transparència, participació i regeneració democràtica, amb propostes i mesures concretes.

La campanya es desenvoluparà per fase per anar abordant les diferents àrees, al llarg de les properes setmanes.

Constuir el projecte i sumant gent, poble a poble

somSafor_presentacio

Izquierdo va concloure que “animem a la ciutadania, municipi a municipi, a sumar idees per anar construint des del debat un projecte en comú. Convidem a participar a tothom, ara que preparem els diferents programes locals i ara que estem esbossant els nous governs municipals.

Igual que va passar amb les primàries, hem de continuar sumant la gent, des de la base, per fer del canvi una realitat sòlida visible a tots els municipis de la comarca”.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *