Pepa Izquierdo. Portaveu comarcal de Compromís Safor-Valldigna.

No ens cansarem de fer-ho. Des de Compromís de la Safor-Valldigna, volem reivindicar de nou l’important paper que té la Mancomunitat de la Safor en l’atenció a la ciutadania de la comarca. La Mancomunitat ha de ser l’eix vertebrador de moltes de les polítiques que es porten a terme als pobles de la Safor-Valldigna.

Es poden fer moltes lectures del que suposa l’ens comarcal. Fins i tot, des d’un punt de vista economicista, resulta positiu perquè s’ajunten esforços que fan possible comptar amb diferents serveis que d’altra manera serien difícils de mantenir. Però allò realment important és que des de la Mancomunitat es té un excel·lent coneixement de les necessitats de la ciutadania que viu a la Safor-Valldigna. Després dels ajuntaments, l’ens comarcal és el més proper a les persones. Amb el gran avantatge que suposa el tenir un plantejament multidisciplinar amb un projecte en comú.

Eixe és un dels aspectes més positius de la Mancomunitat, comptar amb uns serveis d’una qualitat reconeguda, demostrada al llarg de més de trenta anys de funcionament. Serveis com el Gabinet psicopedagògic, Serveis socials, Atenció a la dependència i a la família, Atenció a persones immigrants, Unitat de prevenció de conductes addictives, Circuit cultural, l’Oficina de Promoció del valencià Centre de desenvolupament infantil i atenció primerenca, Agents de desenvolupament local, Servei d’arxius i Oficina Prop. Altres unitats d’actuació com: Ruta dels Porrats i Calaix Jove.

Però encara es poden ampliar més els àmbits d’actuació: Turisme, Ocupació, Formació, Prevenció de la violència de gènere o Plans de mobilitat. Alguns dels quals ja estan en funcionament.

A diferència de les Diputacions, els representants polítics en la Mancomunitat no tenen assignació econòmica; només la presidència i les vicepresidències tenen una discreta compensació econòmica. Tampoc manté assessors ni altres càrrecs polítics que cobren cap quantitat de diners. A la Mancomunitat de la Safor només cobren salari els treballadors i treballadores integrants dels diferents serveis.

Des de Compromís sempre hem defensat la necessitat de superar les divisions provincials, per la divisió comarcal, molt més adequada a la realitat del nostre territori. D’esta manera la Mancomunitat ha de ser l’ens integrador, on tots els municipis que composen la Safor-Valldigna estiguen representats i caminen fins a un objectiu comú: la Safor de les persones.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *